Lussebullar med apelsin…

Lussebullar med saffran&apelsin. Beroendeframkallande!

 2pkt jäst
3dl mjölk
2dl kesella
200g smör
2påsar saffran
2dl socker
1tsk salt
1ägg
1dl honung
16-18dl vetemjöl
 
Fyllning
Riven mandelmassa, 1påse saffran, smör och rivet skal från 2apelsiner och 1 lime.
 

Rör ut jästen med rumsvarm blandning av mjölk o kesella. Jag vill aldrig att degen är för varm, bättre att jäsa den längre tid för då blir d saftigare o högre bullar. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg, honung, samt vetemjöl. Knåda degen blank och smidig och jäs i 1timma.

Kavla ut hela degen och bred på fyllningen. Vik eller rulla ihop och gör bullar. Jäs i 1timma till…(jag brukar jäas mina bullar i bastun 37grader då går d fortare) Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån.

Grädda i mitten av ugnen 220 grader i typ 8 minuter.

Skadat goda!!

This entry was posted in Jul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *